Moda, Tendencias, Estilos. Compras y experiencias en la red

Pixel USB-C, els auriculars senzills de Google

Donada la meva facilitat per perdre els auriculars, la compra del nou Pixel 4a era obvi que havia d’anar acompanyada de l’adquisició d’uns de nous.

Descartats els inalàmbrics perquè no m’ofereixen prou autonomia en llargs trajectes de tren o avió (tot i que era mateix tampoc sigui una necessitat rellevant), sempre m’agrada disposar d’uns de tradicionals amb cable.

Tot i que el telèfon Pixel 4a encara incorpora el tradicional connector jack d’auriculars, Google ja s’ha decantat per donar un pas endavant i dissenyar-ne uns que es connecten directament al port USB-C, el nou estàndard dels telèfons.

Així, ara tenim uns auriculars “digitals” de 24 bits de resolució. I això que vol dir?. Doncs que passem part de l’electrònica d’àudio del telèfon als auriculars. Amb els auriculars connectats per Bluetooth, la transmissió del senyal de so entre el terminal i els auriculars de forma digital és normal, però amb els de cable, no ho era tant, fins ara.

Diagram showing the differences between 3.5mm analog and USB digital audio data
Diferència de funcionament entre uns auriculars connectats amb jack de 3,5mm i uns per USB-C

D’aquesta manera, el senyal musical arriba de forma totalment digital fins als auriculars i allà és on es fa la conversió digital analògica. Amb la teoria a la mà, l’avantatge és que a diferència del connector jack tradicional, on ja tenim el senyal analògic, aquí allunyem la part analògica de tots els sorolls electrònics del telèfon. A la pràctica, us he de dir que mai he tingut cap problema de sorolls escoltant música amb el telèfon ni ara tampoc he descobert la llum. Això obre també un nou mon a l’hora de comprar els auriculars que segur que s’aniran sumant a incorporar aquest funcionament, ja no només ens haurem de preocupar per la qualitat dels altaveus, ara també influirà la del DAC i del amplificador. La part positiva és que la qualitat del nostre sistema d’àudio dependrà de com de bons o dolents siguin els auriculars i no de les prestacions immodificables del terminal telefònic. La part negativa és que probablement tindrem auriculars de cable més cars.

Per si voleu aprofundir més sobre la tecnologia, us deixo aquest enllaç a sota.

Si anem a assumptes més banals, els auriculars venen presentats en una petita capseta de cartró, ara que l’embalatge és gairebé tan important com el producte.

Un cop a la mà, presenten una sensació agradable, de construcció correcta, sense ser excepcional.

Diria que el sou so és bastant neutre, al menys els baixos no destaquen en excés, en oposició a la moda d’avui en dia. Potser una part d’aquest peculiar so neutre és la seva forma i adaptació a l’orella. No sabria com definir-los. Potser el qualificatiu seria que són “naturals”, a diferència d’altres auriculars on el focus del so queda introduït i ajustat a l’orella gairebé com un tap, aquest simplement reposen sobre l’orella. La part bona (o dolenta) és que no ens aïllen excessivament, que sempre pot ser interessant en l’entorn urbà, i deixem que l’orella “respiri”.

El seu ajust m’ha semblat molt confortable. S’adapta perfectament al pavelló auditiu gràcies a l’anella ajustable de silicona. Queden perfectament subjectes i no molesten inclús després d’una bona estona d’ús. La longitud del cable també m’ha semblat correcte, ni massa curt, ni massa llarg.

Sense estar restringit a tal cosa, és cert que són uns auriculars pensats per utilitzar-se en entorn Google, així, tal i com els connectem, ens demanarà per configurar-los per a ser usats per l’assistent de Google podent beneficiar-nos d’opcions com la lectura de les notificacions, el sistema de traducció, etc.

Relacionado