Moda, Tendencias, Estilos. Compras y experiencias en la red

Infamous Division, moda casual d’esperit crític

El món del futbol no és únicament el mateix joc, no és dos equips enfrontats per ficar una pilota a la porteria rival, sinó que el futbol va més enllà, el futbol esdevé tota una cultura, un estil de vida. El futbol ha sigut creador o partícip en modes, en la cultura amb múltiples cançons dedicades a l’esport rei o llibres escrits per grans autors com Benedetti o García Marquez. Sense dubte, el futbol arriba a arreu i els aficionats se’l fan seu.

Fa un temps vàrem entrevistar a una marca de roba que fa anys que és un dels referents dins del món casual, particularment, el món casual més polititzat, vam parlar amb els companys de Izquierda Casual. Poc després d’aquella entrevista a Catalunya apareixia un nou projecte que volia i vol ser partícip d’aquest univers futbolístic i ser part del món de les grades, aquell món tants cops criminalitzat sense cap justificació.

És per això que des de Otru Avientu no podíem deixar córrer l’oportunitat de conèixer el projecte dels companys de Infamous Division, un projecte que destaca sobretot per la voluntat d’oferir un producte de gran qualitat, de proximitat i sobretot, omplir d’un esperit crític la moda casual i les grades d’arreu.

– Per a qui no us conegui, què és Infamous Division i com sorgeix la idea de crear una marca de roba?

Infamous Division és una firma tèxtil per a tots aquells que, com nosaltres, passen les hores als carrers, als bars i als estadis de futbol. La idea de crear una marca de roba neix el 2018, veient que cap marca local s’identificava amb la nostra manera d’entendre la vida vam decidir tirar endavant Infamous Division, amb l’objectiu de produir productes amb dissenys senzills on es mesclés el nostre amor per la música, el futbol i la nostra ciutat. Amb un clar missatge antiracista com no podria ser d’una altra manera.

AC0234

Dissenys samarreta

– Quant fa ja de l’inici del projecte? I què tal està sent la rebuda del mateix?

Fa aproximadament 1 mes* de la sortida al mercat de la marca i la veritat és que estem molt contents. Hem rebut una molt bona acceptació i els productes estan volant. Tot i això, els inicis sempre són complicats i fer-se un lloc dins del mercat no és gens senzill. Esperem que els pròxims productes que vindran agradin tant com els dos primers.

*En el moment de l’entrevista era el mes de juliol.

– Com a marca, ja us heu posicionat políticament, almenys, en l’aspecte antifeixista, justament en el disseny que ens recorda a l’estètica casual, pot ser una declaració sobre la politització de les grades?

Exacte. Nosaltres no ens amaguem de res, diem ben fort i ben alt que Infamous Division és una marca 100% antiracista i que per suposat el futbol i la política van agafats de la mà. És impossible deslligar la política del futbol perquè tota la nostra vida i tots els nostres actes són política, i el futbol és un d’ells.

– Podríem dir que per vosaltres és més important la qualitat del producte i el missatge que no pas vendes, per exemple?

AC052

Detall etiqueta

Des d’un inici vam voler destacar per la qualitat dels nostres productes, tant pel material tèxtil, com per les etiquetes i els acabats. Volem oferir un producte que nosaltres mateixos compraríem, és per això que cuidem fins l’últim detall. Tot i això, sense vendes no hi ha marca, està clar, però preferim oferir un producte de qualitat i tenir menys marges.

– Heu dit que el món de les grades forma part del vostre estil de vida, quina és la vostra valoració sobre el panorama actual?

La valoració del panorama futbolístic és nefast, cada cop veiem amb més claredat els efectes del futbol modern, i veure com allò que t’estimes es va deteriorant de mica en mica per culpa de quatre miserables és molt dur.

La valoració del món de les grades es salva una mica més. Sort que encara queden valents i valentes que malgrat la repressió i les multes segueixen lluitant per allò que creuen. Els de sempre es pensen que podran acabar amb nosaltres… no saben on s’han

-Per anar acabant, teniu pensat treure més dissenys, fins i tot altres tipos de productes com gorros o dessuadores, etc?

Sí, després de la bona acceptació dels primers productes tenim pensat fer més dissenys i fins i tot alguna col·laboració que segur que us agradarà. A partir del setembre arribaran forces novetats!
-Agrair-vos haver acceptat l’entrevista i us deixem ara via lliure per dir allò que volgueu

Som nosaltres els que us hem d’agrair el tracte rebut i que penséssiu amb Infamous Division per fer la entrevista. És un orgull participar en projectes com aquest, que visibilitzen el futbol i la subcultura que tant ens agrada!

Enllaç a la seva web:

https://infamousdivision.com/ 

IDG018

Relacionado