Moda, Tendencias, Estilos. Compras y experiencias en la red

Entrevista a la Laia Ferret: «Em limito a pujar contingut que em faci sentir còmoda i que m’agradi»

La Laia Ferret és una jove de 19 anys que comença a despegar en el món del modelatge i les xarxes. Amb els més de vuit mil seguidors que acumula a Instagram ha col·laborat amb marques com Pull&Bear, Subdued o la campanya més recent de la Paula Gonu. Avui ens explica com es fa camí en aquest món, quines aspiracions té i cap a on vol dirigir la seva carrera professional emergent.

  • Quan vas començar a prendre’t les xarxes de manera més professional?

“Diria que va ser l’any passat quan vaig començar a créixer més en Instagram, i per tant, quan m’ho vaig començar a prendre més seriosament.”

  • Instagram és la única xarxa on estàs creiem, però et veus creant contingut en alguna altra?

“Actualment Instagram és on estic més activa, encara que també tinc un perfil a TikTok en el que vaig pujant algun vídeo sobretot quan alguna col·laboració ho requereix. De moment, Instagram és la plataforma en la qual em sento més còmode, però, no descarto crear contingut per altres xarxes socials.”

  • Des que has començat a guanyar tants seguidors, vigiles més el que penges a nivell personal? Creus que és important separar aquests mons?

“Sí, abans pujava moltes coses que avui dia es quedarien en el “close friends”, però encara així, mai he sigut una persona que exposés molt la meva vida personal a les xarxes, prefereixo mantenir-ho en privat, ja que per a mi és important.”

Fotografia de la Laia posant.
  • Hem vist que ets imatge de la marca Subdued de roba, tens ingressos ja per aquestes col·laboracions?

“De moment són col·laboracions no remunerades, és a dir, no rebo ingressos sinó que, simplement, és una mena d’intercanvi. En aquest cas roba a canvi de contingut. Encara que en les col·laboracions que he fet amb Pull&Bear no he rebut diners en metàl·lic com a tal, sí targetes regal per a gastar en la botiga.”

  • Utilitzes les xarxes com una via per donar-te a conèixer com a model, o és el rollo instagrammer el que t’agrada?

“Doncs… No sabria que dir-te, les dues coses m’agraden per igual. Avui en dia em limito a pujar contingut que em faci sentir còmoda i que m’agradi, i si això em serveix per alguna de les dues coses, doncs millor.”

  • T’agradaria viure de les xarxes plenament? Tens alguna altra sortida pensada?

“El tema de les xarxes me’l plantejo més com a hobby diguéssim, per tant, no sé si estaria disposada a viure totalment d’això. Crec que és bastant complicat avui en dia ja que hi ha molta gent que s’hi dedica i a més, és bastant estressant encara que des de fora no ho sembli. Jo tinc pensat dedicar-me de manera professional a l’àmbit de la publicitat, que és el que més m’agrada i sobre el que estic estudiant.”

Fotografia de la Laia lluint un dels seus outfits.
  • Hem vist que has col·laborat a la campanya de la Paula Gonu amb l’Arnau Marín, com va ser aquesta experiència? Et portes amb altres influencers o t’agradaria portar-t’hi?

“Va ser una experiència que sense dubte repetiria, va ser interessant veure com es plantegen els projectes des de l’altra banda, darrere de càmeres. No conec a cap altre influencer com a tal, i tampoc és una cosa que busqui, simplement, si es dona el cas, doncs perfecte! Imagino que deu ser divertit crear contingut amb gent que també estigui dins d’aquest món.”

  • T’esperaves que podies arribar a fer projectes d’aquest tipus fa uns anys?

“En absolut, mai m’hauria imaginat que faria una campanya amb la Paula Gonu. Jo veia els seus vídeos a YouTube anys enrere! Tampoc hauria imaginat que col·laboraria amb marques que jo consumeixo i he consumit durant anys com és el cas de Pull&Bear.”

  • Alguna col·laboració pròximament que ens puguis anunciar?

“Mmm… Doncs, per exemple, una marca de roba italiana molt guai que es diu Suite Benedict. No he col·laborat amb ells abans, a veure què tal…”

Relacionado