Moda, Tendencias, Estilos. Compras y experiencias en la red

Braun, la puresa del disseny convertida en rellotge

De ben segur que si us parlo de la marca BRAUN us vindran al cap petits electrodomèstics com màquines d’afaitar o batedores. Però aquest fabricant alemany també disposa d’una completa línia de producció de rellotges de canell, i de sobretaula.

Així que us presento l’última incorporació a la meva petita col·lecció. El BRAUN model BN0024WHBKG. Un dels seus rellotges de canell que trenca una mica amb l’absoluta simplicitat del disseny original a l’incorporar un petit segon, característica que fa temps que buscava en un rellotge, ja que em sembla que li aporta un punt distintiu d’elegància.

Però començo primer amb un apunt d’història. El “pare” d’aquest rellotge és Dieter Rams, alemany, i un dels màxims exponents mundials del disseny industrial, defensor del funcionalisme i el racionalisme. Rams va ser cap de disseny de BRAUN des de 1961 a 1995, i va promulgar aquest decàleg de com ha de ser el bon disseny:

  • Ha de ser innovador
  • Proveir d’utilitat a cada producte
  • Ser estètic
  • Fer un producte comprensible
  • Ser discret
  • Ser honest
  • Tenir un valor anacrònicament durador
  • Concebut exhaustivament fins el darrer detall
  • Respectar el medi ambient
  • Ser disseny en la seva mínima expressió

I amb aquest rellotge posa en pràctica aquestes premisses, presentant una peça diferent, clara i visible, discret a la vista, durador, i vàlid en el disseny dècades després de ser dissenyat

Un embalatge reduït a la mínima expressió necessària per a protegir-lo

En aquesta imatge podem observar la simplicitat de línies que afavoreixen la claredat de la lectura, mantenint l’agulla dels segons amb el tradicional color groc de la marca. La caixa, d’un contingut diàmetre de 38 mm. i 8,5 mm de gruix, és totalment circular, sense les típiques orelles on s’enganxa la corretja, el que encara el converteix en una peça més “neta” i minimalista. El vidre, totalment enrasat a la caixa, és de tipus mineral resistent a les ratllades (caldrà veure com de resistent). Suporta una pressió de 5 atm, per tant el podem submergir fins a 50 metres. El cor que el fa bategar és un moviment de quars fabricat per MIYOTA.

La corretja s’enganxa en una zona que queda rebaixada sota la caixa, evitant les tradicionals orelles. Confesso que és una solució que trobo molt encertada i que a més a més, redueix la fricció amb el puny de la camisa.

La caixa d’acer inoxidable, com es pot observar, té un acabat sorrejat mat que fa que sigui estèticament resistent als petits cops que pot rebre per l’ús diari.

La part posterior també queda reduïda a la mínima expressió, destacant només el ressalt de la tapa de la bateria. La corretja original és de pell llisa, de 22 mm. d’amplada i, pel meu gust, excessivament dura. Un curiós detall que reflecteix l’acurat treball de disseny es la petita osca que hi ha a la part inferior de la corona i que facilita la seva extracció per posar el rellotge en hora.

Així queda posat al meu canell de 16 cm. És gairebé la mida màxima pel meu gust. I com prescindeix de les orelles, queda totalment visible.

He de dir que una de les primeres coses que he fet ha estat canviar-li la corretja. En aquests temps que ens estem rentant les mans tot el dia i, donat que a la meva feina treballo sovint amb aigua, he preferit posar-li una corretja de silicona, que penso que queda molt encertada.

És un rellotge que es pot fer servir perfectament de diari, tant amb roba informal com formal. Quedarà perfectament sobri i elegant en qualsevol situació.

Tot i que el seu preu oficial són 185€, potser una mica excessius, l’he trobat a Amazon per 79€, que és un preu més que raonable. Així que si us interessa, podeu fer-vos una alerta de preu a CamelCamelCamel

Relacionado